Motorrijles in Almere

Teruggebeld worden voor meer informatie
Of voor het inplannen van een proefles?

Motorrijles in Almere

Begin vandaag nog met motorrijlessen bij verkeersschool Betti!

Woon je in Almere en wil je graag je motorrijbewijs halen?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Verkeersschool Betti heeft jaren ervaring met het verzorgen van motorrijlessen.

Tijdens een proefles in Almere bepalen we jouw niveau en ontvang je van de rijinstructeur een advies van het verwachte aantal motorrijlessen die nodig zijn om jou motorrijbewijs te gaan halen

Tijdens de eerste motorrijles wordt er veel uitgelegd over de motor en het motorgebruik.
Deze proefrit vinden niet direct plaats op de openbare weg maar op een apart oefenterrein. Tijdens de motorrijlessen gebruiken wij moderne apparatuur om tips en aanwijzingen te geven.

De motorrijlessen in Almere vinden plaats in blokken en bevatten altijd een duidelijke nabespreking. Tijdens deze nabespreking wordt telkens de vooruitgang besproken, welke ook word bijgehouden op jouw persoonlijke instructiekaart.

Pakket A

14 uur Rijlessen
avb examen
avd examen

€799,-

Pakket B

24 uur Rijlessen
avb examen
avd examen

€1249,-

Pakket C

28 uur Rijlessen
avb examen
avd examen

€1399,-

Vul het Terugbelformulier in boven aan de pagina
en begin met je eerste motorrijles!

Motorrijexamen AVB (voertuigbeheersing)

Dit eerste examen is voor de bijzondere verrichtingen. Voor AVB moet je 12 bijzondere verrichtingen beheersen, deze zijn onderverdeeld in 4 clusters. Tijdens het examen dien je 7 van deze oefeningen uit te voeren.
Om het examen te behalen, sluit je er minimaal 5 met een voldoende af.
Je mag niet 2 oefeningen onvoldoende uitvoeren binnen hetzelfde cluster.

Motorrijexamen AVD (verkeersdeelname)

Na het behalen van jouw AVB examen ben je toe aan het volgende gedeelte van je motor rijopleiding. Dit is het oefenen voor het praktijkexamen, waarbij je met de motorfiets aan het verkeer gaat deelnemen.  Je wordt beoordeeld op onder andere kijktechnieken, juiste plaats op de weg, bochttechniek, verkeersinzicht en het inschatten van risico’s in het verkeer.

Heb je beide examens succesvol afgerond? Gefeliciteerd, je mag nu geheel zelfstandig met jouw motor de weg op!

Kennismaken met het motorrijden in Almere

Ervaar het zelf!

Tijdens deze kennismakingsles leer je de beginprincipes van het motorrijden, en krijgt je een goede indruk van de verschillende onderdelen die je tijdens het examen onder de knie moet hebben.

Bovendien krijgt de instructeur een goed beeld van jou als motorrijder.
Zo zijn wij in staat om, na deze kennismakingsles, een goed advies te geven over het aantal lessen die je nodig zult hebben. Zo zijn wij in staat elk individu een op hem of haar afgestemde motoropleiding aan te bieden, maatwerk dus!!!!

 

Wanneer mag u motorrijlessen gaan volgen?

 

Code 80 op het A-rijbewijs

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Europese rijbewijsrichtlijn

Deze regelgeving is een uitvloeisel van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Die geeft aan dat je vanaf je 21e jaar op een driewielige motor met een vermogen vanaf 15 kW mag rijden.

 • Daarvoor heb je rijbewijs A nodig. 
 • De praktijkexamens voor de categorieën A1, A2 en A leg je af op een tweewielige motor, er is dus geen examen voor driewielige motoren. 
 • Voor het praktijkexamen AVB (voertuigbeheersing) moet je geslaagd zijn voor het motortheorie-examen. Ben je dat niet, dan moet je jouw geldig militair theoriecertificaat tonen, of jouw geldig Nederlands rijbewijs B, A1, A2 of A automaat of jouw geldig EU-, EER- of Zwitsers rijbewijs B, A1, A2 of A automaat. 
 • Voor het praktijkexamen AVD (verkeersdeelname) moet je geslaagd zijn voor het motortheorie-examen.
 • Alleen als je al een rijbewijs voor de lichte motor (A1) of de middelzware motor (A2) hebt, hoef je geen theorie-examen meer te doen.

Waar mag ik op rijden als ik code 80 op mijn rijbewijs voor de zware categorie (A) heb?

 • Motor van de categorie A1
 • Driewielige motor van de categorie A1 (<15kW)
 • Motor van de categorie A2
 • Driewielige motor van de categorie A (>15kW)

Waar mag ik op rijden als ik code 80 niet (meer) op mijn rijbewijs voor de zware categorie (A) heb?

 • Motor van de categorie A1
 • Driewielige motor van de categorie A1 (<15kW)
 • Motor van de categorie A2
 • Motor van de categorie A
 • Driewielige motor van de categorie A (>15kW)

Voorbeelden

Ter verduidelijking, hierbij twee voorbeelden van het halen van het A-rijbewijs als je al in het bezit bent van het A2-rijbewijs.

 1. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Je haalt vervolgens op je 21e het A-rijbewijs (zware categorie) door het AVB en AVD-examen af te leggen. Je krijgt dan code 80 op je rijbewijs vermeld. Op het moment dat je in dit geval twee jaar het A2-rijbewijs bezit, dus op je 22e, vervalt code 80. Je moet dan wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.

 2. Je haalt op je 20e het A2-rijbewijs (middelzware categorie). Als je het A2-rijbewijs twee jaar bezit, haal je het A-rijbewijs (zware categorie) via het getrapte traject. Je krijgt dan geen code 80 op je rijbewijs vermeld.

Vul het Terugbelformulier in boven aan de pagina en begin met jouw motorrijlessen in Almere!