FAQ

Teruggebeld worden voor meer informatie
Of voor het inplannen van een proefles?

Veelgestelde vragen

Wat is een gratis rijtest?

Wanneer je niet weet welke opleiding je wil volgen, kun je gebruik maken van de gratis rijtest. Na afloop van de rijtest krijg je een advies over de hoeveelheid lessen die je nodig zult hebben en welke opleiding het beste bij je past.  Wij zullen je nooit verplichten om bij ons te komen rijden.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt je lessen in verschillende termijnen betalen. Hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen: 036-5244138.

Is het mogelijk om zonder theorie te starten met lessen?

Ja, het is van belang dat je een theoriecertificaat in het bezit hebt wanneer je een Tussentijdse Toets gaat afleggen of het praktijkexamen gaat doen. Let er wel op dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt naar zowel je theorie-examen, Tussentijdse Toets en officieel praktijkexamen.

Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?

1,5 jaar.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt bij ons 60 minuten.

Mag ik met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?

Wie in Nederland autorijdt, dient in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs. Sommige buitenlandse rijbewijzen kunnen worden omgeruild, maar vaak dient een rijexamen bij het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR) te worden aangevraagd.

Is het mogelijk mijn gehele opleiding te annuleren?

Het annuleren van een opleiding, zowel theorie als praktijk, dient schriftelijk te gebeuren. Daarnaast zijn er wel kosten aan verbonden:
– Binnen 4 weken voor aanvang van de opleiding wordt enkel administratie kosten in rekening gebracht
– Binnen 3 weken voor aanvang van de opleiding wordt 30% in rekening gebracht
– Binnen 2 weken voor aanvang van de opleiding wordt 50% in rekening gebracht
– Binnen 5 werkdagen voor aanvang van de opleiding wordt de gehele opleiding in rekening gebracht.

Waarom en hoe machtig ik de rijschool?

Omdat sommige rijscholen het niet zo nauw nemen met de regels heeft het CBR besloten elke officiele rijschool een CBR-nummer toe te kennen zodat alleen officiele rijscholen examens aan kunnen vragen.
Je kunt ons machtigen onder vermelding van het rijschoolnummer:7666W6.
Klik op de link onderaan te website om ons te machtigen.

Kan ik een les of examen kosteloos annuleren?

Het is mogelijk een les kosteloos af te zeggen. Er moet 72 uur zitten tussen afzegging en de daadwerkelijke rijles, dit dient tijdens kantooruren telefonisch of persoonlijk te gebeuren. Weekenden en feestdagen worden niet meegerekend.
Een Tussentijdse Toets of praktijkexamen moet op naam worden gereserveerd en kan daardoor na inplannen niet meer kosteloos geannuleerd worden. Daarbij willen we benadrukken dat het noodzakelijk is dat de leerling in het bezit is van een geldig theoriecertificaat op de dag van de Tussentijdse Toets als het praktijkexamen.

Waarom moet ik mailen met vragen over de facturatie?

Als u een vraag heeft over een factuur moeten wij vaak het een en ander grondig uitzoeken, denk hierbij aan o.a. het aantal gereden lessen, de correspondentie, de gemaakte afspraken en de (overige) facturen. Dit neemt enige tijd in beslag en zo kunnen we dus via de mail beter en efficiënter reageren. Indien u een vraag heeft over een factuur, kunt u mailen naar: info@verkeersschoolbetti.nl.

Met welke weersomstandigheden wordt er niet gereden?

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden: regen, hagel en sneeuw. In geval van excessieve sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan. Dit geldt voor zowel autorijlessen als motorrijlessen. In verband met de veiligheid van onze leerlingen en ons personeel zullen motorrijlessen eerder stilgelegd worden dan autorijlessen.

Wat is een Eigen Verklaring (examenpapieren)?

In de Eigen Verklaring – ook wel examenpapieren genoemd – worden 10 korte medische vragen gesteld. Elke leerling moet dit voor elke rijbewijscategorie invullen. Deze Eigen Verklaring heeft zowel de rijschool, als het CBR nodig om na te gaan of de leerling zowel mentaal als fysiek in staat is een motorvoertuig te besturen. Deze wordt ingevuld bij aanvang van de iedere rijopleiding en betekent niet dat je aan Verkeersschool Betti Verkeersopleidingen als rijopleider vast zit.