Motorrijles

Teruggebeld worden voor meer informatie
Of voor het inplannen van een gratis proefles?

Leer motorrijden bij Rijschool Betti!

Tijdens een motorproefles wordt jouw niveau bepaald en ontvang je van de rij-instructeur een advies over het aantal motorrijlessen die je nodig zult hebben om te slagen voor je motorrijbewijs.

Tijdens de eerste motorrijles wordt er veel uitgelegd over de motor en het motorgebruik, waarna je een eerste proefrit gaat rijden. Deze proefrit vinden niet direct plaats op de openbare weg maar op een apart oefenterrein. De rij-instructeur volgt altijd met een eigen motor en voorziet je van zeer duidelijk instructies en handige tips. Dit wordt gedaan door middel van moderne apparatuur.

De motorrijlessen vinden plaats in blokken en bevatten altijd een duidelijke nabespreking. Tijdens deze nabespreking wordt telkens de vooruitgang besproken, welke ook word bijgehouden op jouw persoonlijke instructiekaart.

Pakket A

15 uur Rijlessen 
avb examen
avd examen

€799,-

Pakket B

25 uur Rijlessen
avb examen
avd examen

€1225,-

Pakket C

30 uur Rijlessen
avb examen
avd examen

€1399,-

 

Wanneer mag u motorrijlessen gaan volgen?

Om met motorrijlessen te mogen beginnen moet je minimaal 17 jaar zijn.
Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs of een theoriecertificaat voor categorie A (Motor).

De categorieën: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) je nodig hebt hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en ervaring:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimum leeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimum leeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar je rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kan je het A2 rijbewijs ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst  je rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimum leeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimum leeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een A2 rijbewijs. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimum leeftijd voor het rechtstreeks halen van dit rijbewijs is 24 jaar.

 

Motorrijexamen AVB (voertuigbeheersing)

Dit eerste examen is voor de bijzondere verrichtingen. Voor AVB moet je 12 bijzondere verrichtingen beheersen, deze zijn onderverdeeld in 4 clusters. Tijdens het examen dien je 7 van deze oefeningen uit te voeren.
Om het examen te behalen, sluit je er minimaal 5 met een voldoende af.
Je mag niet 2 oefeningen onvoldoende uitvoeren binnen hetzelfde cluster.

Motorrijexamen AVD (verkeersdeelname)

Na het behalen van jouw AVB examen ben je toe aan het volgende gedeelte van je motor rijopleiding. Dit is het oefenen voor het praktijkexamen, waarbij je met de motorfiets aan het verkeer gaat deelnemen.  Je wordt beoordeeld op onder andere kijktechnieken, juiste plaats op de weg, bochttechniek, verkeersinzicht en het inschatten van risico’s in het verkeer.

Heb je beide examens succesvol afgerond? Gefeliciteerd, je mag nu geheel zelfstandig met jouw motor de weg op!

Kennismaken met het motorrijden

Ervaar het zelf!

Tijdens deze kennismakingsles leer je de beginprincipes van het motorrijden, en krijgt je een goede indruk van de verschillende onderdelen die je tijdens het examen onder de knie moet hebben.

Bovendien krijgt de instructeur een goed beeld van jou als motorrijder.
Zo zijn wij in staat om, na deze kennismakingsles, een goed advies te geven over het aantal lessen die je nodig zult hebben. Zo zijn wij in staat elk individu een op hem of haar afgestemde motoropleiding aan te bieden, maatwerk dus!!!!