Veelgestelde vragen

je kunt je lessen in verschillende termijnen betalen
bij Rijschool Betti!

Ja, je kunt je lessen in verschillende termijnen betalen. Hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen.

Contact: 036-524 41 38 / 06 199 955 09

Ja, het is van belang dat je een theoriecertificaat in het bezit hebt wanneer je een Tussentijdse Toets gaat afleggen of het praktijkexamen gaat doen.

Belangrijk: Let er wel op dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt naar zowel je theorie-examen, Tussentijdse Toets en officieel praktijkexamen.

Wie in Nederland autorijdt, dient in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs. Sommige buitenlandse rijbewijzen kunnen worden omgeruild, maar vaak dient een rijexamen bij het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR) te worden aangevraagd.

Het annuleren van een opleiding, zowel theorie als praktijk, dient schriftelijk te gebeuren. Daarnaast zijn er wel kosten aan verbonden:

– Binnen 4 weken voor aanvang van de opleiding wordt enkel administratie kosten in rekening gebracht.
– Binnen 3 weken voor aanvang van de opleiding wordt 30% in rekening gebracht.
– Binnen 2 weken voor aanvang van de opleiding wordt 50% in rekening gebracht.
– Binnen 5 werkdagen voor aanvang van de opleiding wordt de gehele opleiding in rekening gebracht.

Als u een vraag heeft over een factuur moeten wij vaak het een en ander grondig uitzoeken, denk hierbij aan o.a. het aantal gereden lessen, de correspondentie, de gemaakte afspraken en de (overige) facturen. Dit neemt enige tijd in beslag en zo kunnen we dus via de mail beter en efficiënter reageren.

Indien u een vraag heeft over een factuur, kunt u mailen naar: info@motorrijschoolbetti.nl.

Een versnelde cursus is mogelijk. Het hangt af van het aanwezige talent alsmede de mogelijkheden en flexibiliteit tot lessen.

We hebben diverse verlaagde motoren. Onze laagste motor is zelfs geschikt voor mensen vanaf 1.60m.

Een rijles duurt bij ons 60 minuten.

Het is mogelijk een les kosteloos af te zeggen. Er moet 72 uur zitten tussen afzegging en de daadwerkelijke rijles, dit dient tijdens kantooruren telefonisch of persoonlijk te gebeuren. Weekenden en feestdagen worden niet meegerekend. Een Tussentijdse Toets of praktijkexamen moet op naam worden gereserveerd en kan daardoor na inplannen niet meer kosteloos geannuleerd worden. Daarbij willen we benadrukken dat het noodzakelijk is dat de leerling in het bezit is van een geldig theoriecertificaat op de dag van de Tussentijdse Toets als het praktijkexamen.

Bij extreme weersomstandigheden gaan de lessen wegens veiligheid niet door. Bij twijfel mag u contact op nemen met de rijschool. De lesmotoren zijn met handvatverwarming uitgerust en er is voldoende warme motorkleding. Dus ook tijdens de koudere dagen zult u comfortabel op de motor zitten.

Wanneer je niet weet welke opleiding je wil volgen, kun je gebruik maken van de gratis rijtest. Na afloop van de rijtest krijg je een advies over de hoeveelheid lessen die je nodig zult hebben en welke opleiding het beste bij je past. Wij zullen je nooit verplichten om bij ons te komen rijden.

U hoeft niets speciaals mee te nemen. Alleen uw rijbewijs of legitimatie en het geld voor de proefles.

Beschermende motorkleding en motorlaarzen (maat 37-45) zijn aanwezig en kunnen gratis worden gebruikt.

De proefles duurt 1,5 uur. Na afloop wordt het resultaat besproken en een inschatting gemaakt van het benodigde aantal lessen en daarmee een inschatting van de kosten.

Je kunt met 2 personen een proefles doen.

Je kunt een proefles ook voor iemand anders kopen.

Om de lessen direct ook op de openbare weg te kunnen volgen is B rijbewijs of een motor theoriecertificaat noodzakelijk.

Dat kan uiteraard! Stuur een email of en App met uw beschikbaarheid en u krijgt een lesschema toegestuurd.

Wanneer je geslaagd bent voor het theorie-examen dan heb je nog anderhalf (1.5) jaar om je rijbewijs te halen.

In de Eigen Verklaring – ook wel gezondheidspapieren genoemd – worden 10 korte medische vragen gesteld. Elke leerling moet dit voor elke rijbewijscategorie invullen. Deze Eigen Verklaring heeft zowel de rijschool, als het CBR nodig om na te gaan of de leerling zowel mentaal als fysiek in staat is een motorvoertuig te besturen. Deze wordt ingevuld bij aanvang van de iedere rijopleiding en betekent niet dat je aan Verkeersschool Betti Verkeersopleidingen als rijopleider vast zit.

De rijschool is gevestigd op een bedrijventerrein waar je gratis kunt parkeren. Kom u op een (dure)fiets of scooter dan mag deze gedurende de les ook binnen staan.

Bushaltes zijn op ongeveer 3 minuten lopen van de rijschool.

We hebben motorfietsen voor zowel het A1 (11kw), het A2(35kw) als het A rijbewijs (>50kw)!

U kunt altijd bellen of een whatsapp bericht sturen (0619995509) voor meer informatie. Uiteraard zitten we regelmatig op de motor dus we kunnen niet altijd direct terugbellen.